Oman

Vakantie Oman 2020



Bent u op zoek naar een authentieke vakantiebestemming, dan is het Sultanaat Oman een goede overweging om naartoe te reizen. Laat u verrassen door de overweldigende natuur en de gastvrijheid van de Bedoeïenen. Breng een bezoek aan het historische Muscat, verwonder u over de groene oases, ontdek het oudste fort in Niswá, bekijk de spectaculaire rotsen en kliffen in het Hajjargebergte en geniet in Salalah van de prachtige witte stranden. Of u nu houdt van goedkoop of luxe; hier beleeft iedere reiziger een zonvakantie om nooit te vergeten! Boek daarom direct uw vakantie Oman op Reizennet.nl

Klimaat
In Oman komen grote temperatuurverschillen voor. In de winter (november tot maart) is het met een gemiddelde dagtemperatuur van 26 °C zonnig en warm. ‘s Nachts wordt het niet kouder dan 15 °C. Tijdens de zomerperiode (mei tot en met oktober) kan de temperatuur oplopen – in de woestijngebieden soms zelfs tot 50 °C- en is de luchtvochtigheidsgraad hoog. In het zuiden is de temperatuur minder hoog in de zomer, omdat de moesson voor afkoeling zorgt. Toch is een temperatuur van 32 °C bereikbaar.

Stranden
De witte stranden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze stranden zijn schoon en prachtig om te zien. Ook zeeschildpadden hebben de stranden van Oman ontdekt: maar liefst 20.000 leggen hier jaarlijks hun eieren. Het kan daarom voorkomen dat een strand in zo’n periode is afgesloten.

Natuur
Ondanks dat bepaalde delen van Oman woestijnachtig zijn, bloeien er in Oman vele soorten bloemen en allerlei boomsoorten. Er groeien wierookbomen, dadelpalmen en surhatbomen, accacia’s en oleanders. Ook kent Oman vele diersoorten. Hier ziet u de oryx die bijna uitgestorven is, diverse berggeiten en maar liefst vijftig soorten reptielen. Bij de kust leven schildpadden, dolfijnen en vele tropische vissen. Ook walvissen komen voor. Als u Oman in oktober of november bezoekt, dan kunt u in Muscat vele soorten roofvogels ontdekken die bezig zijn met hun trek. Tijdens deze periode wordt Muscat ook wel de roofvogelhoofdstad van de wereld genoemd.

Geografische ligging
Oman ligt in West-Azië en grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. De kust is 1700 kilometer lang. Het Hadjargebergte (Omangebergte) is een bergketen die zich in het noordoosten van Oman bevindt. Het massief Djabal Achdar is daarbij het hoogste en meest ruwe deel. De Jabal Shams (3000 meter) is de hoogste berg van Oman.

Praktische informatie over Oman
Tijdsverschil
In de zomer is het in Oman twee uren later dan in Nederland. Tijdens de winter is het tijdsverschil drie uren.

Telefoon, internet, post en telefoon
In Oman kunt u bijna overal collect bellen naar Nederland via de internationale operator: hiervoor kiest u nummer 195. Ook het mobiele netwerk is omvangrijk. Hierbij wordt er meestal via Omantel gebeld. Telefoonkaarten zijn overal te verkrijgen. De tarieven voor internationale gesprekken zijn het meest gunstig tussen 21:00 en 07:00, op vrijdagen en op sommige feestdagen. Uiteraard is het ook mogelijk om vanuit uw accommodatie te bellen; meestal is dit vrij prijzig. Internet is vooral in de steden voldoende aanwezig. Ook is het vaak mogelijk om vanuit uw hotel gebruik te maken van internet. Bij postkantoren kunt u terecht tijdens de volgende openingstijden: zaterdag tot woensdag van 07:30 tot 14:00 en op donderdag van 07:30 tot 11:00. Op vrijdagen zijn alle postkantoren gesloten.

Fotografie, film en video
Het is verboden om militaire en civiele vliegvelden, militaire objecten en gebouwen, overheidsgebouwen en ambassades te fotograferen. Als u een foto wilt maken van de lokale bevolking, vraag dan toestemming. Houd er rekening mee dat het voor sommige vrouwen niet is toegestaan om gefotografeerd te worden.

Reisdocumenten en visa
Als Nederlands staatsburger dient u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Het paspoort moet bij aanvang van de terugreis nog minimaal zes maanden geldig zijn. Voor reizen naar Oman is een visum verplicht. Deze kan op het vliegveld aangeschaft worden. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Taal
In Oman is Arabisch de voertaal. Arabische woorden worden van rechts naar links geschreven en de cijfers gaan van links naar rechts. In het zuiden wordt ook wel Jebeli of Shehri gesproken dat verwant is aan het Arabisch. In het oosten kunt u zelfs het Swahili horen, omdat de oorspronkelijke inwoners uit het Afrikaanse Zanzibar komen. De tweede officiële taal van Oman is Engels.

Eten en drinken
Omaanse gerechten sluiten aan bij de gebruiken van de Islam. Ook zijn er Indiase, Indonesische en Oost-Afrikaanse invloeden. Dadels, rijst, kip, lamsvlees en vis zijn gebruikelijke ingrediënten. Populaire Omaanse gerechten zijn: mabbous (een stoofpotje met gele rijst), mashuai (geroosterde kingfish met citroenrijst) en rhukal brood (een rond, plat brood). Rhukal wordt ook ‘s ochtends met honing gegeten als ontbijt.

Openingstijden
Banken: 08.00 tot 11:30 of 12:00. Houd er rekening mee dat openingstijden per bank kunnen verschillen.
Winkels: zaterdag tot en met donderdag van 8:00 tot 13:00 en van 16:00 tot 19:00 of 21:00. Aangezien vrijdag de wekelijkse vrije dag is van Oman, zijn op die dag alle officiële instanties gesloten. Met name in de kleinere dorpen worden de openingstijden door de winkelier bepaald.

Douanezaken
Het is verboden om pornografisch materiaal het land binnen te brengen. Het meebrengen van alcohol en varkensvlees is voor eigen gebruik in beperkte mate toegestaan voor niet-moslims.

Een vakantie Oman boekt u dus bij Reizennet.nl

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign